Üst Düzey Yabancı Dil EÄŸitimi

Koray Varol Okulları yabancı dil öÄŸretimine hem büyük önem veren hem de bu önemin karşılığı olan ortam, materyal ve nitelikli öÄŸretmen kadrosunu büyük özen ve dikkatle oluÅŸturan bir okuldur. Butik ortamda eÄŸitimin en büyük avantajlarından biri de doÄŸal olarak yabancı dil eÄŸitiminde ortaya çıkmaktadır.

Yabancı dil eÄŸitimi Koray Varol Okulları'nın en güçlü ve iddialı yönlerinden biridir.

Anaokulu ve Ä°lkokul düzeyinde Ä°ngilizce eÄŸitiminin öncelikli amacı çocuklarda baÅŸka bir dilde de iletiÅŸim kurabilme farkındalığı oluÅŸturmak ve Ä°ngilizce diline karşı sempati ve öÄŸrenme motivasyonu oluÅŸturmaktır. Bu kapsamda yapılan çalışmalar Ä°ngilizce okuryazarlık eÄŸitimiyle baÅŸlar. Yaparak yaÅŸayarak öÄŸrenme metotları olan öykülendirme (Storytelling), dil oyunları (Language Games), yaratıcı drama (Creative Drama) ve proje çalışmalarıyla öÄŸrenciler Ä°ngilizce diliyle iç içe zaman geçirirler, dile maruz kalırlar.

Ortaokul Ä°ngilizce eÄŸitiminin akreditasyon hedefi B1 düzeyini belgeleyen Cambridge PET sertifikası almaktır. Preliminary for Schools (PET) sertifikası tüm dünyada kolejler, üniversiteler, iÅŸverenler ve hükümetler tarafından Ä°ngilizce dilinde yetkinliÄŸi kanıtlayıcı belge olarak kabul görmektedir.

ÖÄŸrencilerimiz dil geliÅŸim süreçlerinin uluslararası platformda yeterlilik düzeylerinin belirlenmesi açısından yıl sonlarında uluslararası sertifika sınavlarına yönlendirilirler.

ust-duzey-yabanci-dil-egitimi-1.jpeg
ust-duzey-yabanci-dil-egitimi-2.jpeg

İkinci Yabancı Dil Eğitimi

Anaokulu

Koray Varol Okulları Anaokulu'nda ikinci yabancı dil olarak Ä°spanyolca dersi verilir. Ä°spanyolca derslerinde amaç öÄŸrencilerin dil geliÅŸimlerini destekleyerek iletiÅŸim kurma becerilerini geliÅŸtirmektir.

Ä°lkokul

Koray Varol Okulları Ä°lkokulu'nda, Ä°ngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil olarak Ä°spanyolca dersi verilir. Ä°spanyolca derslerinde amaç; yeni bir dili iletiÅŸim amaçlı kullanabilmenin yanı sıra, öÄŸrencilerin vizyonunu geliÅŸtirmek, yaratıcılığını artırmak, dünyaya olan bakış açılarını deÄŸiÅŸtirmek, açık görüÅŸlü ve anlayışlı bir bireye dönüÅŸecek becerilere sahip olmalarını saÄŸlamaktır. ÖÄŸrendikleri her bir dille öÄŸrencilerin kültür havuzları da geliÅŸtirilir.

Ortaokul

Koray Varol Okulları Ortaokulun'da ikinci yabancı dil olarak Almanca, Fransızca, Ä°spanyolca dillerinden biri seçmeli ders olarak öÄŸrencilerimize verilir. ÖÄŸrencilerin tercih ettikleri dilde A2 seviyesinde iletiÅŸim kurabilecek düzeye gelmeleri hedeflenir. ÖÄŸrencilerimiz, aldıkları ikinci yabancı dil eÄŸitimi sonunda ulaÅŸtıkları dil seviyesinin somut göstergesi olan sertifikalarıyla mezun olmaları için uluslararası geçerliliÄŸi olan dil yeterlilik sınavlarına yönlendirilir.