Okul Öncesi EÄŸitim Programı

Koray Varol Okulları Anaokulu okul öncesi eÄŸitim programı; çocukların her geliÅŸim alanında (BiliÅŸsel, sosyal-duygusal, dil, psiko-motor, öz bakım) en üst düzeyde bireysel olarak desteklenmesini saÄŸlar. Aynı zamanda öÄŸrenmeye karşı pozitif bir ilgi duyarak yaÅŸam boyu öÄŸrenen olmalarını saÄŸlayacak merak duygularını ön planda tutan, araÅŸtırma-sorgulama ve problem çözme becerilerini geliÅŸtirmeye yönelik eklektik bir programdır.

Yıl boyunca öÄŸrenciye ve programa yönelik uygulanan sürekli “ölçme-deÄŸerlendirme” çalışmalarının sonuçlarına göre; yeniliklere açık esnek  “bireysel farklılıklara” uygun bir program olması nedeniyle, etkili öÄŸrenme çıktılarına ulaÅŸmaktadır. Programımız sorgulama temelli olup GEMS, SCAMPER, REGGÄ°O EMÄ°LÄ°A ve HIGH SCOPE yaklaşımlarını temel alarak uygulanmaktadır. GEMS yolu ile öÄŸrencilere temel bilimsel kavram ve yöntemleri oyunlarla ve etkinliklerle basitten karmaşığa verirken hayal güçlerini de geliÅŸtirmeleri desteklenmektedir. Böylece çocuklarımızın erken yaÅŸlarda bilgiyi keÅŸfetmeyi, bilginin somuttan soyuta geliÅŸimini ve bir bilginin birçok bilgiyle baÄŸlantısını yaÅŸayarak öÄŸrenmeleri desteklenmektedir. ÇocuÄŸun kendisini 100 ayrı dilde, farklı ÅŸekillerde ve proje yolu ile ifade ederek öÄŸrenmesine fırsat vermek ve estetik algı becerisini artırmak için, REGGÄ°O EMÄ°LÄ°A yaklaşımı; planlama, öz disiplin becerileri ve yetenek geliÅŸimini desteklemek için serbest oyun zamanlarında yaklaşım olarak HIGH-SCOPE yaklaşımı; yaratıcılık, problem çözme, esnek düÅŸünebilme ve üretebilen çocuklar için projelerimizde Scamper tekniÄŸini kullanmaktayız.