Beden Eğitimi ve Spor Dersleri

Öğrencilerin gelişim özellikleri de göz önünde tutularak Beden Eğitimi ve Spor derslerimizde genel branşların eğitimi yanında, keyifli eğitsel oyunları oynayarak, öğrencilerimizin neşeli ve performanslarını en iyi derecede gösterebilecekleri uygulamalar yapmaktayız.

Fiziksel, duygusal, bilişsel becerilerini geliştirmek amacıyla, algı, dikkat, kondisyon ve  konsantrasyonlarını üst düzeye çıkarmaya yönelik  koordinasyon ve kognitif  çalışmalar  yaparak öğrencilerimizin hareket becerilerini arttırıyoruz.

Çocuklar için spor ve egzersiz demek onların fiziksel olarak aktif olması demektir. Aktif çocuklar;

• Güçlü iskelet ve kas sistemine sahip olurlar,

• Düzenli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazanırlar,

• Güçlü ve estetik bir görüntüye sahip olurlar.

• Sağlıklı bir bedene sahip olurlar,

Beden eğitimi derslerimizde  öğrencilerimizin sağlıklı olmalarının yanı sıra daha sosyal ve dışa dönük  bireyler olarak gelişmesi  için “yoga, dans, oyun, spor ve satranç dersleri” ile dayanıklılık, çabukluk, esneklik, hareketlilik, koordinasyon, kuvvet ve ritim becerilerini geliştirmek temel alınır.

Öğrencilerimizi derslerde aktif tutmak ve fiziksel gelişimlerini desteklemek üzere özel olarak tasarlanmış spor alanlarımız bulunur. Öğrencilerimiz teneffüslerde onların aktif olmalarını sağlayacak farklı etkinlik alanlarında vakit geçirirler.

koray-varol-okullarinda-sanat-7.jpeg
Yelken