STEAM FOR MATH Adlı eTwinning Projesi Çalışmaları Başladı

Okulumuzda Fen Bilimleri Bölümünün yürütücülüğünü yaptığı 7. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Steam For Math” adlı eTwinning Projemiz Aralık ayında çalışmalara başlamıştır.

Turkey(9), Spain(3), Republic of Moldova(2), France(1), Slovenia(1), Portugal(1), Croatia(1), Italy(1) den okulların katıldığı Ulusal ve uluslararası ortaklarla birlikte yürütülecek olan projemiz Mayıs ayı sonuna kadar sürecektir.

Bu projede Matematik ve Fen Bilimleri derslerinde STEAM etkinliklerine yer verilecek ve teknoloji, sanat, bilim ve mühendislik gibi alanlarla ilişkisine dikkat çekilecektir. Bu etkinliklerle öğrencilerin derse karşı motivasyon kazanmaları sağlanacaktır. Bu sayede öğrenciler Matematiği ve Fen bilimlerini sorgulayarak ve keşfederek öğrenebilecek, günlük yaşamla ilişkilendirerek 21. yüzyıl becerilerini geliştirebileceklerdir.